×

TÜP BEBEK TEDAVİSİNDE PRP

PRP ; PLATELET RİCH PLASMA  kişinin kendi kanının santrifüj işleminden geçirilerek özel bir kit yardımıyla trombositlerden zengin kısmının ayrılması ve kök hücre ve hücre çoğaltıcı faktörlerden zengin bir serum olarak hedef bölgeye enjekte edilmesidir. Bugüne kadar Dermatoloji , Ortopedi gibi alanlarda da kullanılmakta olan bu tedavi tüp bebek tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır.
 PRP kimler için uygundur ?
Tüp bebek tedavisi öncesi yapılan değerlendirmede yumurta rezervi azalmış olan veya endometrium ; yani rahim iç zarı kalınlaşmayan hastalara PRP tedavisi uygulanmaktadır .
 Yumurtalığa PRP ne zaman ve nasıl uygulanır ?
Yumurta rezervi düşük olan hastalara tüp bebek tedavisine başlamadan bir önceki ay
PRP hazırlanarak anestezi altında yumurta toplama işleminde olduğu gibi vajina içerisinden girilerek enjekte edilir.
İnce endometrium için PRP ne zaman ve nasıl uygulanır ?
Tüp bebek tedavisi esnasında embriyonun tutunma şansının , endometrial kalınlığın 7 mm olduğu sikluslarda daha yüksek olması nedeniyle yeterli kalınlık elde edilemeyen hastalara öncelikle Histeroskopi yapılarak yapışıklık olup olmadığı araştırılmalı ve var ise tedavisi yapılmalıdır.
Histeroskopi değerledirilmesinde sorun yok ise sonraki siklusda adetin 2. Günü başlanan HRT ile 10. Günde hala endometrium 7 mm nin altında ise PRP hazırlanarak endometrial kaviteye enjekte edilmekte ve 48-72 saat sonra kalınlıkta artış yok ise işlem tekrarlanmaktadır. Bu işlem esnasında ağrı duyulmadığından anestezi uygulanmasına gerek yoktur.
X