×

Kısa Kısa Tüp Bebek Sizlerden Gelen Soruların Cevapları

Tüp Bebek Tedavisi ne kadar sürer
Klasik bir tüp bebek tedavisi, taze siklusta takipler, yumurta toplama ve embriyo transferi dahil olmak üzere yaklaşık 18-19 gün, donmuş sikluslarda ise 18-20 gün sürer.
tüp bebek tedavisinde sperm kaç günlük olmalı
tüp bebek tedavisinde sperm perhizi 2-5 gün arası olmalıdır. 5 günden uzun perhizler olumsuz etkileyebilir.
Tüp bebek tedavisi aşamaları
tüp bebek tedavisinin aşamaları özetle, adet görüldükten sonra, adetin 2-4. günleri başlayan yumurta geliştirme ve takibi, 10-12 gün içinde yumurtalar geliştikten sonra, yumurtlama iğnesinin yapılması ve 36 saat sonra yumurta toplanması, aynı gün sperm alınması ve mikroenjeksiyon işlemi, 3-5 gün içinde de herhangi bir engel yok ise embriyo transferi ile tedavi sonlanır.
Tüp bebek tedavisinde yumurtası erken çatlayanlar
yumurtaların erken çatlaması, toplanamadan onların kaybedilmesine sebep olur. Bu durum 40 yaş hanımlarda veya yaşları daha genç de olsa yumurta sayısı, over rezervi düşük, amh değeri düşük, yumurta kaliteniz düşük olabilir dediğimiz hanımlarda başımıza gelebilir. Bu durumlarda yumurta toplama için 36 saat verilmez, yumurta toplama 1 veya 2 saat daha öne çekilebilir. Yumurta çatlamaması için, çatlamama iğnesi olarak kullandığımız iğnelere bir gün daha fazla devam edilebilir, nsaid dediğimiz ağrı kesici olarak kullanılan tabletler de çatlamayı engellediğinden, bunlardan da yararlanılabilir. Biz klinik pratiğimizde hepsini kullanıyoruz .
Tüp bebek tedavisinde beslenme
tüp bebek tedavisinde beslenme, sağlıklı beslenme ve düşük kalorili diyet olarak düşünülebilir. Kırmızı ve beyaz et dengeli bir şekilde alınmalı, vejeteryanlar için D vitamini, folik asit. demir, B vitamini kompleksi gibi desteklere daha da önem verilmelidir. Sebze, meyve ve boş yeşillik, özellikle koyu yapraklı besinler tüketilmesi, baklagiller faydalıdır.
Tüp bebek tedavisi yumurta toplama
tüp bebek tedavisinde bütün hazırlık önce yumurta toplama sonra da nihayi olarak embiryo transferi için yapılır. Yumurta toplama, opu işlemi tüp bebek tedavisinin hanımlardaki operasyon düzeyinde olan en önemli işlemidir. Uyutarak, kısa bir genel anestezi ile yapılır. Çok yumurtası olanların haricinde, operasyon sonrasında ciddi bir ağrı, iş gücü kaybı veya sosyal hayattan uzak kalma gibi sorunlara yol açmaz. Birkaç hastanede dinlendikten sonra günlük hayata dönülebilir.
Tüp bebek tedavisi iğneleri
Tüp bebek tedavisinde yumurtaların gelişimi için kullandığımız hormonlar iğne yani enjeksiyon şeklindedir. Bu iğnelerin hepsi göbekten , kendinizin yapacağı şekildedir. Önce yumurtaları geliştirmek için iğnelere başlanır, ikinci kontrolde yumurtaların beraber  beraber gelişimi ve kontrolsüz büyümemeleri için ikinci iğne grubuna başlanır. Yumurtlama için de yumurta toplama planı bir iğne ile yapılır. Transfer sonrası kan sulandırıcı ihtiyacı olan hanımlara, yine göbekten heparin iğneleri devam edilebilir.
Tüp bebek tedavisi adetin kaçıncı günü başlar
tüp bebek tedavisi genellikle adetin ilk beş günü içinde, en sık adetin ikinci veya üçüncü günü başlanır. Az yumurtalı hanımlarda herhangi bir dönemde yumurta izlenir ise beklenmeden hemen başlanabilir. Şehir dışı ve yurt dışından gelen zaman ile sorunu olan hanımlarda adetten önceki dönemde de başlanabilir, bu şekilde adet görmeden yumurtalar büyümeye devam ederler.
Tüp bebek tedavisi acı verir mi
Tüp bebek tedavisi acı , ağrı vermez . Takiplerde, yumurta toplama ve embriyo transferinde ağrı veya acı hissedilmez.
tüp bebek tedavisi adetin 4. günü başlanır mı
tüp bebek tedavisine adetin 4. günü başlanabilir. Tedavi öncesi ultrason ile bakılarak eğer bir kist veya başka bir engel yok ise adetin 4. günü tedaviye başlanabilir.
Tüp bebek tedavisi adet gecikmesi
tüp bebek tedavisinde, transfer sonrası 12. gün kanda gebelik testi ile gebelik olup olmadığı doğrulanır. Embriyo transferi sonrası progesteron türevi hormonlar kullanıldığı için her halükarda adet gecikmesi olacaktır.
Tüp bebek tedavisi başarı oranı / oranları
tüp bebek tedavisi başarı oranları çiftin özelliklerine göre değişir. Başarı oranını en çok etkileyen faktörler, anne adayının yaşı, yumurta sayısı, yumurta kalitesidir. Erkeklerde de spermiogram sonucu ve sperm kalitesi başarıyı etkiler. Bu yüzden ortalama oranlar çok anlamlı olmamakla beraber herkesin kendi şansı daha önemlidir. Ortalamada tüp bebek tedavisinden beklediğimiz başarı % 40 ‘ın üzerinde bir başarı oranıdır. Bu oran genç çiftlerde, ciddi sorunu olmayanlarda artarken, yaş ilerledikçe ve yumurta, sperm kalite sorunu olanlarda azalır.
Tüp bebek tedavisi cinsel perhiz
tüp bebek tedavisi boyunca ve test sonucunu alana kadar cinsel perhiz olmalıdır. Sperm alınma zamanı da 2-3 gün önceden dışarı boşalma olmalı ve yumurta toplama günü taze spermler alınmaya çalışılmalıdır.
Tüp bebek tedavisi cinsellik
Tüp bebekte tedavi süresince ve embriyo transferinden gebelik testi sonucu alınana kadar cinselliğe ara verilmelidir.
tüp bebek tedavisinde cinsel ilişki ne zaman başlar
tüp bebek tedavisinde c vitamini
tüp bebek tedavisinde çip yöntemi
tüp bebek tedavisinde çikolata kisti
tüp bebek tedavisinde çatlatma iğnesi ne zaman yapılır
tüp bebek tedavisinde çift embriyo transferi
X